Porcelán High-Alumina
Od roku 2015 představuje „High-Alumina“ od Holst Porcelain prémiový segment nejvyšší úrovně kvality v naší kolekci. Porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého byl navržen jako vylepšená forma hotelového porcelánu a obsahuje pouze přírodní minerální složky. Přídavek „High“ dokumentuje zvýšení zlepšených vlastností ve srovnání s naším porcelánem Alumina . Přidáním Al2O3 (Alumina = vysoce pálený, minerální oxid hlinitý) v ještě koncentrovanější formě se mnohonásobně zvýší tvorba jehličkovitého mullitu směsi kaolin-křemen a porcelánové střepy mají výrazně vyšší fyzikální konzistenci. Holst porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého se také vyrábí procesem dvou výpalů. Prvotní výpal karoserie probíhá kolem 800 °C - 12 hodin, plynulé vypálení mezi 1 350 a 1 390 °C trvá kolem 18 hodin.
Výhody produktu a technické informace
Porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého byl navržen jako vylepšená forma porcelánu v hotelové kvalitě a obsahuje pouze přírodní minerální složky. Přídavek „High“ dokumentuje zvýšení zlepšených vlastností ve srovnání s naším porcelánem Alumina . Přidáním Al2O3 (Alumina = vysoce pálený, minerální oxid hlinitý) v ještě koncentrovanější formě se mnohonásobně zvýší tvorba mullitu směsi kaolin-křemen a porcelánové střepy mají výrazně vyšší fyzikální konzistenci. Holstův porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého se také vyrábí procesem dvou výpalů. Prvotní výpal glazury probíhá kolem 800 °C - 12 hodin, plynulé vypálení mezi 1 350 a 1 390 °C trvá kolem 18 hodin.
Stejně jako klasický živcový porcelán a náš aluminový porcelán, i vysokohlinitý porcelán se v podstatě skládá z kaolinu, živce a křemene. Díky zvláště vysokému obohacení Al2O3 dalšími minerálními přísadami se stabilita našeho porcelánu s vysokým obsahem oxidu hlinitého zvyšuje o více než 200 % ve srovnání s porcelánem z oxidu hlinitého a přibližně o 400 % ve srovnání s konvenčním tvrdým porcelánem , aniž by se snížila tvrdost a glazura Ztrácí odolnost . Německá technologie v kombinaci s naším německým managementem kvality a neustálým laboratorním sledováním výroby zajišťují konzistentní úroveň kvality tohoto porcelánu pro komerční použití.
Níže podrobně popisujeme vylepšené vlastnosti porcelánu s vysokým obsahem oxidu hlinitého a vysvětlujeme tak výrazně větší užitek pro hosty a hostitele.
Odolnost proti nárazu hran
Kombinace oxidu hlinitého s jeho osmi obohaceními krystalických minerálů křemene a vysoká teplota vypalování dává porcelánovému střepu nesrovnatelnou tvrdost jako odolnost proti mechanickému nárazu. Rázová houževnatost okraje našeho porcelánu s vysokým obsahem oxidu hlinitého je výrazně vyšší než pevnost běžného hotelového porcelánu. Pod laboratorním dohledem a při aplikaci DIN EN 12980 jsme stanovili následující limity zatížení.
Vysokohlinitý porcelán - v hotelové kvalitě se zesílenými hranami - je naproti...
- O 1 132 % stabilnější než běžný domácí porcelán. To je faktor 12,3krát těžší.
- Asijský hotelový porcelán využívající proces mono-vypalování je o 691 % stabilnější. To činí faktor 7,9krát těžší.
- Evropský hotelový porcelán ve značkové kvalitě procesem dvou výpalů je o 453 % stabilnější. Díky tomu je 5,5krát těžší.
- Německý prémiový hotelový porcelán nejvyšší kvality je o 216 % stabilnější. To činí faktor 3,1krát těžší.
Tato čísla mluví sama za sebe. Dokumentují, že naše tvrzení o odolnosti hran proti nárazu nejsou příjemnými reklamními slogany, ale jsou výsledkem laboratorních testů. Některá videa najdete také na naší domovské stránce v části Odolnost proti nárazu hran.
Síla střepu
Porcelán Holst s vysokým obsahem oxidu hlinitého je zesílený tvrdý porcelán. Spojujeme tak všechny pozitivní vlastnosti pravého vysoce páleného živcového porcelánu a mechanickou stabilitu odolného nebo skelného porcelánu. Absorpce vody porcelánu s vysokým obsahem oxidu hlinitého je mezi 0,01 a 0,04 %, v závislosti na způsobu výroby. To znamená, že porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého také splňuje vědecké požadavky jakostní třídy tvrdého porcelánu. Přidáním speciální receptury oxidu hlinitého a osmi dalších anorganických látek dosahujeme extrémně vysoké úrovně tvorby jehličkovitého mullitu při tvrdém výpalu až do téměř 1400 °C. Tyto tisíce vzájemně propojených krystalových struktur dělají střep obzvláště pevným. Proto vysoká odolnost proti nárazu hrany.
Odolnost proti tepelným šokům a odolnost v troubě
Jednou z vynikajících vlastností porcelánu s vysokým obsahem oxidu hlinitého je jeho odolnost proti tepelným šokům. Porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého je díky své vysoké hustotě a speciální receptuře jedním z mála porcelánového nádobí na stoly a stoly odolné vůči teplotním šokům. Porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého odolá teplotnímu šoku až do 200°C. Abychom však vyrovnali výkyvy související s výrobou a zachovali „rezervu otáček“, garantujeme odolnost proti tepelnému šoku +/- 180 °C. Díky tomu je porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého zvláště vhodný pro použití k regeneraci potravin v horkovzdušné troubě, pro polotovary a pro gratinování nebo další vaření přímo v troubě.
Chcete-li dokumentovat odolnost proti tepelným šokům a odolnost v troubě, můžete výše najít minutové video, které tyto vlastnosti srozumitelným a působivým způsobem dokumentuje.
Vysokohlinitý porcelán lze bezpečně používat ve všech typech pecí, konvektomatů, konvektomatů, konvektomatů, salamandrů atd. do teploty 350 °C. Vezměte prosím na vědomí maximální odolnost proti tepelnému šoku 200 °C. Porcelán vycházející z chladničky nebo mrazničky by se neměl vkládat do pece na pizzu, která běží na plnou zátěž.
Vhodnost do mikrovlnné trouby
Stejně jako tradiční hotelový porcelán je i porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého vyroben z přírodních, anorganických a minerálních surovin. To znamená, že neobsahuje žádné kovové přísady, které by jej činily nevhodným pro ohřev v mikrovlnné troubě. Porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého je 100% vhodný do mikrovlnné trouby.
Možno mýt v myčce
Od zavedení DIN EN 12875-1 je uvádění odolnosti nádobí vůči mytí v myčce přísně regulováno. Lidé už nemluví o odolnosti vůči myčce nádobí, ale o odolnosti vůči myčce. Začíná se 125 cykly máchání a poté se zvyšuje na 250, 500 a 1 000. Využití příslibu odolnosti v myčce nádobí ve spojení s oficiálním piktogramem DIN však vyžaduje nákladný a podle nás velmi pochybný zkušební postup. Dobrovolně proto garantujeme, že náš bílý, nerafinovaný porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého lze obecně mýt v myčce na minimálně 3 000 mycích cyklů. Dekory, loga a další typy povrchové úpravy jsou vyloučeny.
Odolnost proti proříznutí, tvrdost glazury a odolnost proti oděru
Stejně jako všechny ostatní typy hotelového porcelánu nebo tvrdého porcelánu má porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého obecně tvrdost glazury 6 Mohs. Všichni výrobci porcelánu, kteří stále označují tvrdost povrchu nebo glazury jako 8 Mohs, ještě nejsou obeznámeni se změnou normy DIN EN-15771 od roku 2010! Pro tvrdý porcelán není 8 Mohů. V závislosti na místě měření a počtu dírek může povrchová tvrdost porcelánu s vysokým obsahem oxidu hlinitého – stejně jako všech ostatních typů porcelánu – klesnout o 1 Mohs. Díky této tvrdosti glazury je porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého odolný vůči všem druhům mechanického namáhání, ke kterému dochází při běžném používání s příbory a běžnými příbory. Tento odpor se nazývá „běžný odpor proti proříznutí“.
Rozsáhlá série testů ukázala, že porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého je ještě tvrdší ve srovnání s mnoha jinými nádobí na trhu. Vzhledem k obrovské tvrdosti střepů vysokohlinitého porcelánu doporučujeme neposouvat stohy talířů a podnosů ze strany nahoru a dolů, ale vždy je skládat a vyskládat shora. Předejdete tak poškození porcelánu. To platí zejména v případě, že vápno, křemen a jiné pevné zbytky nebyly po oplachování odstraněny.
Bez olova a kadmia
Porcelán s vysokým obsahem oxidu hlinitého také podléhá globálním předpisům týkajícím se kontaktu s potravinami. Je proto neustále testován nezávislými výzkumnými laboratořemi na migraci olova a kadmia (Nařízení EU 84/500 / EHS a 2005/31 / ES) a také na plnou shodu v souladu s nařízením o potravinářském spotřebním zboží. Všechny předměty prošly tímto testem a jsou tedy vhodné pro styk s potravinami.
Záznamy nebyly nalezeny...