Kvalita porcelánu pro hotely

Porcelán vhodný pro hotely, restaurace a náročné domácnosti

Porcelán, tak jak ho známe, je konečný výrobek, který se obvykle skládá z nejméně dvou komponent:

  1. Střep
  2. Glazura
  3. Případně dekorace

Pro nás je v tomto okamžiku důležitý pouze střep. Střep (nenechte se zmást střepinou!) představuje tělo porcelánového výrobku, které je pokryté glazurou. Tloušťka střepu je tedy tloušťkou samotného těla bez glazury. Ve svém odvětví rozdělujeme tři druhy tlouštěk střepu:

  1. Jemný střep / Porcelán pro domácnosti
  2. Hotelová kvalita / Silnostěnný porcelán vhodný do gastro podniky

Jemný střep / Porcelán pro domácnosti

Jako jemný střep označujeme střep s nižší tloušťkou. Výhody jemného střepu spočívají v estetice a nižší hmotnosti ve srovnání s hotelovým střepem. Jakmile dosáhneme tloušťky střepu kolem 4 - 4,4 mm, mluvíme o jemném střepu.

Hotelová kvalita / Silnostěnný porcelán vhodný do gastro podniků

Silný hotelový střep je zvláště navržen pro náročné gastronomické použití a vyniká vysokou odolností v porovnání s klasickým jemným střepem. Odtud také pochází název "hotelový střep", protože je porcelán právě v hotelech vystaven vysokým nárokům. Hovoříme o hotelové kvalitě při tloušťce střepu více než 4,5 mm. 🍽️🏨

 

Záznamy nebyly nalezeny...