Stohovatelnost porcelánu
Stohovatelnost porcelánu, nezbytná věc pro hotelové a restaurační zařízení.
Stohovatelnost porcelánu je velmi důležitá pro hotelové bufety, kavárny a restaurace.
Stohovatelnost porcelánu a nádobí hraje důležitou roli zejména při komerčním využití, v hotelích, restauracích a veřejném stravování. Stejně jako mnoho dalších vlastností porcelánu není ani termín „stohovatelnost“ standardizován ani přesně definován. Především však různé skupiny zákazníků velkých maloobchodníků používají pojem „stohovatelnost“ velmi odlišně. Pro nemocnici „stohovatelnost“ vyjadřuje nepostradatelnou funkční vlastnost, která je však pro kavárnu, bar nebo restauraci poměrně nedůležitá.
Pokud má tedy zákazník speciální požadavky na stohovatelnost, měl by je přesně definovat u prodejce. To je jediný způsob, jak sladit různá chápání a definice stohovatelnosti a stohovatelnosti a nakonec vést k uspokojivému výsledku.
Přesná stohovatelnost je drahé zboží
Naše informace o produktu „Zákony a specifikace“ popisuje normu DIN 66072, která stanoví limity tolerancí smrštění souvisejících s výrobou . Pro porcelánku jsou tolerance smrštění obvykle pouze sekundárním kritériem kvality, protože odchylky žádným způsobem neovlivňují funkčnost talíře nebo šálku. Pro funkční nádobí a systémový porcelán jsou proto vytvořena speciální kvalitativní kritéria, která způsobují dodatečné odmítnutí zboží B. Občas je docela těžké dát zaměstnanci oddělení kvality najevo, že 10" talíř je stále "dobrý" a 10" talíř je "neobvyklý". Platí tedy zásada: čím vyšší jsou požadavky na stohovatelnost, tím pravděpodobněji poroste cena.
Možnost stohování pro velkokapacitní podniky s automatickým oplachováním a stohovacími systémy
Nemocnice, kliniky a velké stravovací společnosti, stejně jako zařízení all-in klubů a další velké společnosti často pracují s velkými splachovacími linkami a automatickými stohovacími a čisticími systémy. Mnoho takových systémů vyžaduje, aby hmotnost, rozměry a přesnost stohování byly velmi přesné. Pro takovéto stravovací systémy se doporučuje používat klasifikaci „učitelsky stohovatelné“.
Stohovatelnost na místě
Restaurátor používá „mise en place“ k popisu poskytování předmětů a náčiní, které jsou nezbytné pro hladký provoz v rámci oddělení. V kuchyni k nim patří také přísady, koření a kuchyňské nářadí. V restauracích, kavárnách a čerpacích stanicích jsou požadavky na „stohovatelnost“ podávaných pokrmů velmi odlišné. V mnoha případech stačí jejich pouhé naskládání na sebe (viz obrázek výše), což splňuje nízké požadavky na stohovatelnost.
Schopnost stohování při banketu
Banketní nádobí a bufetový porcelán mají zcela odlišné požadavky a kritéria na stohovatelnost. Důležitá není stohovatelnost jednoho šálku do druhého, ale spíše kompatibilita šálku a podšálku. Podšálek musí zajistit bezpečné držení na šálku, aby bylo možné připravit takzvané pohárové věže.
Estetika stohování - zcela přeceňované kritérium
Pokud věříte reklamě na zubní pastu, všechny zuby jsou bílé. Lidé, kteří používají krémy, mají vždy krásnou pleť. A ovoce v supermarketech je vždy čerstvé a precizně vytříděné. Je tam jen rovná mrkev, kulatá jablka a dobře tvarované brambory. Stejné je to s porcelánem. Když se podíváte do reklamních prospektů výrobců, vždy je tam stoh porcelánu jakoby nakreslený pravítkem. Až na to, že porcelánky nedávají své křivé okurky potravinovým bankám a potřebným.
My v Holst Porzellan nevybíráme naše vzorky fotografií! Ukážeme zboží a jeho stohovatelnost tak, jak se nakonec dostane k zákazníkovi. Někdy lepší a vlastně někdy horší. Porcelán je často ruční výroba a tvaruje se pouze v ohni při teplotě vyšší než 1 320 °C. Vizuální srovnání plastů a vstřikovaného zboží je špatné!
Porcelán není nikdy 100% skladný!
My v Holst Porzellan jsme rozdělili stohovatelnost našeho zboží do tří velkých skupin:
- není stohovatelné
- stohovatelné na sebe
- učenlivě stohovatelné
ačkoli může být vyžadováno vysvětlení toho druhého!
Učená schopnost stohování z porcelánu Holst
V našich produktových informacích jsme „ naučenému zboží“ věnovali samostatnou stránku . V našem managementu kvality jsme pro zajištění funkčnosti stanovili zvláště přísné - tedy malé - toleranční odchylky - například v systémech distribuce potravin. Nicméně drobné odchylky v estetice stohování jsou součástí přirozených vlastností porcelánu.
Stohovatelné nádobí z porcelánu Holst
Porcelánová vložka používá „stohovatelnost“ (také stohovatelné zboží, stohovatelné nádobí, stohovatelný porcelán) k popisu zboží, které je speciálně navrženo pro stohování , které si obvykle zachovává své vlastnosti díky extra hlubokým stohovacím základnám, zesíleným stohovacím okrajům a stohovacím tyčím. Tato definice občas vede k zavádějícímu vnímání v pohostinském průmyslu a mezi laiky. Abychom se vyhnuli chybám, definujeme „gastronomické stohovatelné“ jako stohovatelné na sebe .
Stohovatelný porcelán od Holst Porzellan je vhodný pro všeobecné použití v mise en place v kuchyních, bufetech a restauracích s ohledem na zamýšlené vlastnosti. Estetiku stohování si obvykle všimne pouze myčka v kuchyni. Host nikdy nepostřehne rozdíl, zda má deska kupé (viz obrázek) průměr 256 nebo 258 mm.
K vlastnostem použití přiřazujeme různé schopnosti stohování, které vyplývají ze vzhledu příslušné položky. Stohovací miska - se zesílením okraje a stohovacím okrajem - přirozeně dokumentuje vysokou úroveň stohovatelnosti. Baňatý šálek na cappuccino na kávovou specialitu svým vzhledem automaticky neodráží „určitou formu“ stohovatelnosti. Proto v porcelánu Holst kontrolujeme, zda „skládání na sebe“ odpovídá obvyklému účelu příslušného porcelánového předmětu; Např. 4 šálky cappuccina na mise en place na nebo na kávovaru.
Záznamy nebyly nalezeny...